Περιποίηση κοσμημάτων

Όλα τα κοσμήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή για να εξασφαλιστεί η μακροζωία τους.

Το ασήμι έχει την τάση να θαμπώνει με την πάροδο του χρόνου. Όμως όταν καθαρίζεται συχνά με ένα μαλακό πανάκι η λάμψη του επανέρχεται. Αφαιρέστε τα κοσμήματα πριν από τα sports, το κολύμπι, το ντους, την καθαριότητα στο σπίτι, το πλύσιμο ρούχων.

Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας μπορεί να αλλοιώσει το κόσμημα μας. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή του με παράγοντες που περιέχουν χημικά στοιχεία όπως: άρωμα, αλάτι, αέρα, θείο, κρέμες για το δέρμα, λακ, χλώριο και το όξινο ph του δέρματος, γιατί μπορεί να του προκαλέσουν οξείδωση.

Η οξείδωση του ασημιού ως εκ τούτου δεν αποτελεί κατασκευαστικό ελάττωμα.

Dancing
Dancing Jewels

Το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματα που είναι επιχρυσωμένα. Παρόλο που η εταιρεία μας δεν κάνει απλή επιχρύσωση, αλλά Vermeil που από μόνο του προσδίδει στο κόσμημα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, θα πρέπει και πάλι να τα αντιμετωπίζετε με προσοχή.

Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται αλλοίωση του χρώματος του κοσμήματος, ωστόσο κάτι τέτοιο αποτελεί μέρος της φυσιολογικής φθοράς του κοσμήματος και δεν αναγνωρίζεται ως κατασκευαστικό ελάττωμα. Αποφύγετε την επαφή με σκληρές επιφάνειες που μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές στο μέταλλο.

Αποθήκευση

Η σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εμφάνιση, αλλά και τη διάρκεια της ζωής τους. Θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ηλιακό φως, τη θερμότητα και την υγρασία, σε ένα προστατευτικό κουτί με επένδυση. Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ, κατασκευασμένη από mylar ή πολυαιθυλένιο. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες πολυβινυλίου  (όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στους κάδους απορριμμάτων) καθώς περιέχουν ενώσεις του θείου, οι οποίες οξειδώνουν το ασήμι γρηγορότερα. Μην αποθηκεύετε ποτέ τα κοσμήματα σας βρεγμένα. Πάντα να στεγνώνετε με ένα μαλακό πανί πριν την αποθήκευση.